جک درب های اتوماتیک یک بخش اساسی است که وظیفه باز و بسته شدن درب را بر عهده دارند. جک مهم ترین بخش درب می باشد و به همین دلیل مراحل نصب جک درب پارکینگ تخصصی و کمی پیچیده است. برای نصب جک درب پارکینگ باید به دقت طراحی شود تا نصب به درستی انجام شود. به دلیل اینکه هیچ جکی را طبق دفترچه راهنما نمی توان نصب کرد پس باید قبل از نصب درب پارکینگ و دیوارهای کناره و نزدیک ترین پریز برق را در نظر گرفت و استراتژی نصب را پیاده کرد.
جک ها انواع مختلفی دارند و همین موضوع باعث شده تا فرایند نصب متفاوتی نیز داشته باشند. تعمیر جک پارکینگ می تواند مربوط به کار نکردن، داغ کردن، درجا کار کردن موتور جک و… باشد. در ادامه مراحل کلی انجام تعمیر جک درب پارکینگ و نصب جک درب پارکینگ را بررسی می کنیم که تقریبا برای انواع جک ها قابل استفاده می باشد.
برای پیدا کردن محل مناسب نصب جک درب پارکینگ به روی درب پارکینگ باید شرایط درب را مد نظر بگیریم. باروها باید روی محکمترین جای درب قرار گیرند. دیواره های کنار درب را بررسی میکنیم تا پایه های عقب را در جای مناسب و زاویه ایده آل نصب شوند. در ادامه برای انجام فرایند نصب، باید یک سری زیر ساز ها انجام شود. اگر ساختمان نو ساز نیست و بیس پلیت روی دیوار کار نشده است، باید پلیت را برای نصب پایه عقب بازو جک پارکینگ بر روی دیوار نصب کنیم این مورد برای سازه های قدیمی از اهمیت بالایی بر خوردار است. بهترین پلیت مورد استفاده برای زیر ساز چایه عقب، ناودانی یا پلیت با ضخامت حداقل یک سانتی متر می باشد.
نکته مهمی که در این خصوص باید به آن توجه کرد، دقت به زاویه باز و بسته شدن درب است. در واقع بر اساس این زاویه و با اندازه گیری های بسیار دقیق باید پایه های بازوی عقبی را در زاویه مناسب نصب کنید. پایه عقب با توجه به زاویه باز شدن درب و جک را به واسطه پین عقب روی درب سوار کنید و پایه جلویی را در زاویه مناسب نصب کنید، به این ترتیب پایه ها در زاویه ای دقیق تر و مناسب نصب می شوند. در نهایت درب را باز و بسته کنید و در صورتی که مشکلی وجود نداشت، بازو را از روی پایه ها خارج کرده و پایه ها را کاملا و به دقت روی درب و دیوار محکم کنید.
برای نصب جک درب پارکینگ باید قسمت های الکترونیکی این قطعه نصب و راه اندازی شود. قسمت های الکترونیکی شامل تابلو برق، سنسور چشمی و فلاشر می باشد. محل نصب سنسور بهتر است در ارتفاع چهل سانتی متری از زمین باشد. نکته دیگر اینکه به دلیل کار کردن این قسمت با برق،باید در نزدیکی منبع برق باشد.
چشمی های جک درب در ارتفاق شصت سانتی متر از کف می باشند و روبروی یکدیگر در قسمت بیرون درب ساختمان قرار میگیرند.
برای نصب تابلو فرمان و مدار الکترونیکی جک باید به محل نصب آن دقت کنید. محل نصب باید در مکانی باشد که هیچ آسیبی به آن وارد نشود، خصوصا در زمان باز و بسته شدن درب پارکینگ، هیچ گونه برخوردی بین این دو نباشد.
محل نصب فلاشر باید روی بلند ترین و قابل دید ترین قسمت باشد. فلاشر بیرون درب روی پیشانی دیوار به طوری نصب می شود که راننده از دور متوجه باز و بسته شدن درب شود.
بعد از قرار گرفتن تمامی بخش ها در جای خود، باید تمامی قسمت ها به واسطه کابل ها و سیم کشی های برقی به هم وصل شوند. تمامی سیم ها از داخل چهارچوب فلزی درب به سمت مدار فرمان کشیده می شود. به این ترتیب کابل ها، بازو ها، فلاشر و سنسور چشمی را به هم وصل و مرتبط می کند. با وصل کردن برق ورودی به درب پارکینگ، فرایند نصب کردن جک پارکینگ به اتمام می رسد. بهتر است در ساختمان هایی که مسیر سیم کشی برای جک درب پارکینگ در نظر گرفته نشده است از چهارچوب درب برای مسیر سیم کشی استفاده کرد.
در این تنظیمات فاصله باز و بسته شدن و عملکرد هردو بازو را تنظیم کنید. درب ها را نیمه باز کنید و از حالت خلاص خارج سازید، ورودی برق را وصل کرده و برنامه مربوط به آن جک درب پارکینگ که مربوط به زمانبندی کارکرد هر بازو، تایم اتوماتیک بسته شدن، اختلاف زمانی دو لنگه را تنظیم نموده و ریموت را بفشارید. علاوه بر این تعیین میکنید که درب به صورت خودکار در چه فاصله زمانی بسته شود.
انجام این کار کاملا تخصصی بوده و برای انجام آن حتما باید از نصاب های حرفه ای نصب درب های ریموت دار کمک بگیرید. به صاحب کار توصیه کنید تا پلیت و پایه ها را رنگ کرده تا به مرور زمان از استحکام آن کم نشود. به هیچ عنوان بدون داشتن مهارت و تجربه کافی در این خصوص اقدامی انجام ندهید. با توجه به تنوع جک های درب پارکینگ، فرایند نصب آنها ممکن است با یکدیگر متفاوت باشند.
نصاب موجه است پس از نصب کامل، نحوه کارکرد با ریموت را به مشتری اموزش دهد.
نکته دیگر برای یادگیری، نحوه استفاده از خلاص کن می باشد. این کلید در مواقعی که برق قطع می شود به کار می آید.
عدم کار کرد موتور: قطعی سیم از داخل.
داغ کردن موتور: ایراد از استاتور
صدای بلند موتور: خشک شدن و یا خارج شدن از فرم بلبرینگ ها_ محکم نبودن پیچ بدنه_ در جای خود قرار نگرفتن روتور
درجا کار کردن موتور: خم شدن محور کلید خلاص کن_ هرز شدن سیستم انتقال قدرت گیربکس به پیستون
گیر کردن کلید درون قفل: خم شدن محور کلید خلاص کن
مشاهده اثار شکستگی در بازو جک: اگر بازو جک درب پارکینگ شکسته باشد و یا شفت ان خم شود در این صورت کاری از دست شما بر نمی آید و می بایست به خدمات یا تعمیر کار جک تماس حاصل فرمایید.
دانش فنی بالا در زمینه درب اتوماتیک، شناسایی اجزای داخلی و خارجی جک پارکینگ، به همراه داشتن ابزار مخصوص جهت تعمیر جک پارکینگ، داشتن تجربه کافی برای عیب یابی.
نصب جک پارکینگ یک کار تخصصی است و نکاتی دارد که تنها نصاب های حرفه ای و کار بلد قادر به انجام آن هستند. تعمیر و نصب جک پارکینگ نیاز به تخصص و ابزار مخصوص دارد تا ایمنی کار رعایت شود و خطری نصاب را تهدید نکند. مهم ترین نکته در نصب جک پارکینگ چگونگی نصب جک و نوع زاویه دهی آن می باشد. در نهایت اگر هر گونه مشکلی بعد از فرایند نصب و تعمیر جک درب پارکینگ مشاهده کردید حتما با افراد متخصص در میان بگذارید.